Hengellinen matematiikka

Kun Jumala alussa loi ihmisen, niin ihminen oli viaton, ilman syntiä, mutta sitten tuli paholainen ja lisäsi ihmiseen synnin. Ihminen tottelemalla paholaista ja syömällä kielletystä puusta, hyvän- ja pahantiedon puusta, nousi kapinaan Jumalaa vastaan ja siten puhtaaseen ihmiseen lisättiin synti ja se synti tuotti hengellisen kuoleman, se on eron elämästä, joka Jumala on. Ihmisestä tuli syntinen ja kuolevainen!
Jos paholainen sai plussattua, lisättyä ihmiseen jotakin, joka on turmiollista ja kuolettavaa, niin nyt Jumala Jeesuksen kautta toimitti miinuslaskun. Hän miinusti synnin uhraamalla itsensä. Johannes Kastaja, joka näki Jeesuksen, sanoi: ”Katso Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin.” Uhraamalla itsensä Hän otti pois synnin ja tuomion, joka olisi tuominnut meidät lopulliseen kadotukseen ja antoi meille lahjaksi vapauden.
Paavali puolestaan sanoo Galatalaiskirjeessä: ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkää antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.” Vihollinen haluaa uudestaan lisätä syntiä elämäämme ja siten riistää vapautemme. Mutta Paavalin kehotus on selvä: Älkää antako vihollisen tehdä tätä turmiollista lisäystä elämäänne. Pysykää lujina vapaudessa! Miinuslasku Jeesuksen toimesta on tehty. Mutta sen lisäksi että Jeesus on tehnyt jumalisen miinuslaskutoimituksen meille, niin Hän on myös tehnyt jumalaisen pluslaskutoimituksen elämäämme. Se on, vapautettuun ihmiseen lisätään vanhurskaus, armon kautta. Tämä Jumalan miinus- ja pluslaskutoimitus on pelkästään Hänen hyvyytensä tähden, meidän hyväksemme. Kiitetään tänään Häntä siitä!
Siunauksin Juha Haatanen

One thought on “Hengellinen matematiikka

  1. Olin vuosikymmeniä sitten työssä vanhainkodissa, jossa eräs hollantilainen toimittaja makasi potilaana neliraajahalvaantuneena. Hänen ajaessaan polkupyörällä rattijuoppo oli ajanut hänen päällensä tuhoisin seurauksin.
    Tämä toimittaja toisti toistamasta päästyään: ”Jag förstår inte himlens matematik.” En osannut sanoa hänelle mitään.

    Kiitos tästä ’hengellinen matematiikka’ opetuksesta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: