Ajatusten arvo

Psalmista, Psalmissa 139 sanoo Jumalan ajatusten olevan hänelle kallisarvoisia ja niiden lukumäärä on suuri. Uskon hänen löytäneen jotakin todella kallisarvoista. Nimittäin ihmisinä me usein juutumme omiin rajoittuneisiin ajatuksiimme, emme kykene ajattelemaan niin luovasti, että pääsisimme eteenpäin tilanteesta, jota voisimme kutsua ”pattitilanteeksi.” Voimme jopa ajautua tilanteeseen, jossa syytämme jotakin ihmistä, tai jopa Jumalaa siitä että olemme joutuneet sellaiseen tilanteeseen. Emme näe ulospääsyä, siis syytämme siitä jotakuta muuta tai vaikka itseämme. Mutta syyttely ei auta, vaikka syyllinen omasta mielestämme löytyisikin.
Kun tällainen tilanne on elämässämme, niin silloin on hyvä pysähtyä ja ajatella Jumalaa, Kaikkivaltiasta, ainoaa Henkilöä, jolla on kyky muuttaa kirouskin siunaukseksi.
Miten mahtoi Raamatun henkilö, Joosef ajatella ”pattitilanteissaan,” silloin kun hänet myytiin orjaksi, tai kun hän oli vankilassa syyttömänä. Varmasti monenlaiset ajatukset myllersivät hänen mielessään, mutta uskon että hänen omat ajatuksensa eivät auttaneet häntä ulos niistä tilanteista.
Pysähtyessämme ajattelemaan Jumalaa, Hänen Sanaansa , voimme henkemme kautta saada ajatuksia omien ajatustemme ulkopuolelta, subjektiivisuuteni hellittää otteensa minusta ja saan kuulla ajatuksia, jotka tuovat lohtua, voimaa ja joskus jopa kertakaikkisen ratkaisun tilanteeseeni. Ne ovat Jumalan ajatuksia, Hänen sydämeltään. Jeremialle Herra sanoi ajatuksensa Israelia kohtaan, Hän sanoi: ”Minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra, rauhan eikä turmion ajatukset, minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Edellä Hän sanoo että Israelin on oltava 70 vuotta Baabelin vankeudessa, he varmasti ajattelivat tilannetta ”pattitilanteeksi,” mutta ei se Jumalalle ollut sellainen. Hänellä on hyvä suunnitelma Israelin suhteen ja Hän toteuttaa sen.
Mikä on sinun ”pattitilanteesi?” Jumalalla on ajatus, haluatko kuulla sen? Jos haluat, niin hiljenny ja kysy mikä on Hänen ajatuksensa. Opit varmasti niiden kautta jotakin kallisarvoista. Jumala on hyvä ja Hänellä on hyviä ajatuksia meitä, Hänen lapsiaan kohtaan. Psalmissa 92 psalmista sanoo ja me voimme hänen kanssaan sanoa samaa: ”Kuinka suuret ovat Sinun tekosi Herra! Sinun ajatuksesi ovat ylen syvät” Omien ajatusten vaaliminen ei aina kannata, mutta Jumalan ajatusten kuunteleminen kannattaa aina.
Siunattua viikkoa. Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: