Iankaikkinen Sana

Raamattu on ihmeellinen kirja, siinä on historiaa, maailman luominen, ihmisen alkuperä, ihmisen elämän alkutaival, siinä on Israelin kansan synty ja historia, Vapahtajan tuleminen ihmiseksi jne. Sellaista, jota me katselemme taaksepäin. Mutta Raamatussa on myös profetiaa, sellaista, joka tulee tapahtumaan, siihen voimme myös suhtautua varmana siitä, että se mitä on kirjoitettu, tulee tapahtumaan. Raamatussa on siis historiaa ja profetiaa, mutta merkitysellisintä siinä meille on se, jota voimme soveltaa elämäämme nyt hetkessä. Siinä on Jumalan elämän neuvoja, siinä on Jumalan mieli ja luonne ilmaistuna, siinä on Hänen ajatuksensa siitä keitä ihmiset suhteessa Häneen ovat, joko syntisinä tai sitten Hänen lapsinaan.
Historia, profetia ja elävä Sana on kaikki nivoutuneina yhteen, niin että mistä kohdasta tahansa, josta Raamattua luemme, voimme oppia jotakin hyvin hyödyllistä, sellaista, joka ravitsee sielua, antaa ymmärrystä ja elämäntaitoa. Mutta kaikki se millä Jumala opettaa meitä on vastaanotettava nöyryydellä, sillä Sana myös opettaa että Jumala on ylpeitä vastaan, mutta antaa nöyrille armon. Emme suinkaan halua olla Jumalan vihollisia, koska Hän on liian suuri viholliseksi, nimittäin Hän on voittamaton. Niinpä, kun luen Sanaa ja opin, niin haluan olla Sanan kuulija ja tekijä, että se Sana, jota luen hyödyttäisi minua niin että minun historiani kääntyisi minun hyväkseni synneistäni huolimatta. Ja että tulevaisuuteni olisi varmaa toivoa täynnä, koska Jumalani on tulevaisuuteni Jumala. Kun luen Sanaa, niin haluan sen olevan minulle rakastavan Isäni elämänohjeita, kun elän tässä vihollisen vallassa olevassa pimeässä maailmassa.
”Jumalan Sana on elävä ja voimallinen, terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija.” Heb 4:12
Tällaisen ihmeellisen Sanansa on Herra antanut käsiimme, sitä lukemalla ja tutkimalla opimme ymmärtämään elämää oikeasta näkökulmasta, Jumalan näkökulmasta.
Siunattua viikkoa Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: