Näkökyky

Kun Herra oli tarjoamassa uutta kuningasta Israelille, lähetti Hän profeetta Samuelin Iisain luo, jolla oli kahdeksan poikaa. Nuorimman heistä, Daavidin Herra oli valinnut kuninkaaksi. Mutta ennen kuin Herra ilmoitti Daavidin valinnasta, niin Iisai toi seitsemän vanhempaa poikaansa profeetan eteen, mutta aina Herra sanoi profeetalle, jokaisen seitsemän pojan kohdalla: ”Ei se ole hän.” Ohjeen, jonka Herra antoi profeetalle valintaa suoritettaessa oli: ”Älä katso hänen näköänsä, äläkä kookasta vartaloansa, sillä minä olen hänet hyljännyt. Sillä ei ole, niin kuin ihminen näkee , ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen.”
Luonnollisesti katsottuna moni Daavidin vanhimmista veljistä olisi sopinut paremmin Israelin kuninkaaksi, mutta Daavidin nöyrä ja kuuliainen sydän oli se ratkaiseva tekijä, miksi Daavid valittiin Israelin kuninkaaksi. Jumala näkee siis sellaiset ominaisuudet, jotka ovat luonnollisilta silmiltä salassa.
Uuden testamentin puolella Jumala kutsuu meitä, lapsiaan katselemaan yhdessä Hänen kanssaan, asioita, jotka ovat luonnollisille silmille näkymättömiä. Mooseksesta sanotaan Hebrealiskirjeessä, että hän katsoi Kristuksen pilkan suuremmaksi rikkaudeksi, kuin Egyptin aarteet, hän käänsi katseensa palkintoa kohti. Luonnollisesti katsottuna Egyptin aarteet oli varmasti mahtavat, mutta jokin hänen sydämessään vakuutti hänelle, ettei ne aarteet ole mitään verrattuna siihen palkintoon, joka tulee Kristuksen seuraamisesta. Myös Paavali kirjeessään Korinttilaisille sanoo että: ”Me emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä, sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät ovat iankaikkisia.”
Tämä Jumalan antama uskon näkökyky on valtava lohdutus uskoville tänä päivänä, koska se mikä näkyy luonnolliseen silmään on ahdistavaa ja pelottavaa, mutta uskon kautta voimme katsella sitä mikä vielä on näkymätön, mutta, joka tulee vielä näkyväksi, se on Jumalan valtakunta, jolla ei ole loppua, ja jossa on Jumalan lasten äärimmäinen hyvinvointi, terveys, ilo loppumaton rauha jne..
Keskitytään siis katselemaan Jumalan kanssa, eikä anneta luonnollisen näkökykymme masentaa, kun näemme niin paljon hyvien arvojen romuttamista ja halveksuntaa. Katsotaan sinne jossa Vanhurskas Jumala antaa vanhurskailleen hyviä palkintoja.
Siunausta viikkoon. Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: