Törmäyskurssi

On ollut tilanteita, onnettomuuksia. joissa isot laivat ovat törmänneet toisiinsa. Molempien laivojen kurssi, eli suunta oli määrtelty aikaisemmin, mutta laivojen kapteenit eivät olleet tietoisia toistensa suunnasta ja jossain vaiheessa laivojen kurssi risteytyisi ja laivat törmäisivät toisiinsa. Kun isot laivat törmäävät toisiinsa, niin vahingot ovat aina suuret.
Kun ihminen elää elämäänsä tietämättömänä Jumalasta ja suunnittelee elämänsä ilman Häntä, niin jossakin vaiheessa hän ajautuu törmäyskurssille Jumalan kanssa. Ihminen on suunnitellut elämänsä hyvin ja suunnitelman mukaan menestys seuraisi hänen hyvää suunnitelmaansa. Mutta sitten tapahtuu jotakin odottamatonta, jotakin sellaista, jota ei oltu suunniteltu. Tapahtui törmäys Jumalan kanssa ja elämän laiva saa pahoja vaurioita. Tällainen törmäys tapahtui myös Jaakobin elämässä. Hän joutui painiin Jumalan kanssa, johtuen valinnoista, joita hän oli tehnyt nuorempana. Mutta kun hän painiskeli Jumalan kanssa, niin hän huomasi tarttua Jumalaa Hänen ”heikosta” kohdastaan kiinni, nimittäin uskollisuudesta. (Jumala on luvannut uskollisuutta Aabrahamin jälkeläisille) Jaakob siis tarttui kiinni Jumalaa juuri tästä sanasta ja sanoi Hänelle: ”En päästä sinua, ennenkuin siunaat minua.” Näin Jaakob sai painiessaan Jumalan kanssa voiton.
Niinkuin huomaamme, niin törmäyskurssit Jumalan kanssa eivät ole huono asia elämässä, kunhan vain opimme niissä jotakin. Jaakob lähti paininsa jälkeen paikalta ontuen, mutta voittajana. Hänen oma vahvuutensa oli vaihdettu Jumalan vahvuuteen hänen puolestaan.
Tästä voimme oppia sen, että kun törmäyskurssissa kohtaamme suuremman ”laivan” eli Jumalan, niin meidän ei tarvitse jäädä tappiolle, vaan tiedämme mikä Jumalan ”heikko kohta” on ja tartumme siihen. Sellaisia ovat Hänen lupauksensa, Hänen rakkautensa ja Hänen uskollisuutensa. Näihin tartumme painiessamme Hänen kanssaan ja vaikka lähdemme painin jälkeen ontuen, se on, emme enää luota omiin voimiimme, lähdemme kuitenkin voittajina. Sillä saamme Hänen voittonsa omaksemme. Saamme voiton, jopa itsestämme Hänen kauttaan.
Törmäyskurssi on väistämätön, jokainen joutuu siihen joskus. Mutta nyt tiedämme kuinka käyttäytyä ”törmätessämme” Häneen.
Siunattua viikkoa. Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: