Yksinäisyys

Kun Jumala aluksi loi Aadamin, niin hän oli täydellisessä ympäristössä, kauniin luonnon keskellä, kuitenkin jotain puuttui. Sitten Jumala sanoi: ”Ihmisen ei ole hyvä olla yksinään. Minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva.” Ja niin Hän loi avun Aadamille, Eevan. Eeva oli aivan oikea apu, juuri sellainen kun Aadam tarvitsi.
Jumala siis näki että ihmisen ei ole hyvä olla yksin, vaikka ympäristö oli täydellinen. Hän tarvitsi apua, voidakseen lisääntyä ja hallita sitä minkä hallitsijaksi Jumala oli ihmisen laittanut. Saarnaaja kirjassaan sanoo: ”Kahden on parempi kuin yksin, sillä heillä on vaivannäöstänsä hyvä palkka.” Ilman toista osapuolta ei ole Jumalan tarkoittamaa hyvää palkkaa.
Useilla tämän päivän ihmisillä on ongelmana yksinäisyys, he kokevat jäävänsä vaille hyvää palkkaa. Silloin ihminen ymmärtää Jumalan sanat: ” Ihmisen ei ole hyvä olla yksinään.” Tarvitsemme Jumalan antaman avun elämäämme, ei vain jonkun avun, vaan Jumalan antaman!
Jos Aadam, täydellisessä ympäristössä tarvitsi apua, niin kuinka paljon enemmän me, jotka elämme maailmassa, joka on pahan vallassa. Tässä maailmassa on paljon enemmän vaaroja ja saastutusta, kuin siinä maailmassa, jossa Aadam eli. Minkälaista apua Jumala tarjoaa lapsilleen, jotka elävät tämän pimeyden keskellä? Ensinnäkin meillä on maailman mahtavin apu annettu, Jeesus, jonka kanssa ei koskaan tarvitse kokea yksinäisyyttä. Hän on ensinnäkin Pelastaja, joka on pelastanut meidät pimeydestä ja tuonut valoon. Toiseksi Hän on Hyvä Paimen, joka johdattaa meidät läpi elämän, aina siihen asti, kunnes meidät viedään Hänen toimestaan kirkkauteen. Sitten Meillä on toinen Hänen kaltaisensa Puolustaja, Pyhä Henki, joka neuvoo, opettaa, vakuuttaa ja ilmoittaa jopa tulevat asiat meille. Kolmanneksi meillä on apu, joka on näkyvämpi ja tuneissakin koettava, nimittäin Kristuksen ruumis, eli seurakunta. Kristuksen ruumiin jäseninä me olemme jumalinen apu toisillemme. Jumala ei ole jättänyt meitä, lapsiansa yksinäisyyteen, vaan Hän on antanut meille Avun, joka on meille sopiva, tarkoittaen että se on meille juuri sitä, mitä tarvitsemme.
Ehkä Aadam ja Eeva eivät aina olleet samaa mieltä kaikesta, mutta he olivat toisilleen juuri oikea apu. Niin, ehkä mekään emme ole aina samaa mieltä siitä kuinka jumalallinen apumme meitä ohjaa, mutta silti Apumme meille Jumalalta on täydellinen.
Siunattua viikkoa, Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: