Turvallisuus

Juuri ennen ylimmäispapillista rukoustaan Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo opetuslapsilleen hyvin merkitykselliset ja rohkaisevat sanat: ”Tämän minä olen puhunut teille, että teillä minussa olisi rauha. Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa rohkeat, Minä olen voittanut maailman.” Nuo sanat varmasti kantoivat opetuslapsia läpi vaikeiden aikojen, seurakunnan alkuvaiheissa. Ja ne yhä kantavat monia Jeesukseen uskovia tänäkin päivänä. Rukouksessaan Joh 17:11 Jeesus saoo, että Hän ei ole kohta enää maailmassa, mutta opetuslapset ovat, ja siksi ahdistus vaanii hedän ovellaan. Mutta samalla Herra tarjoaa toista mahdollisuutta, nimittäin sitä että voimme olla Jeesuksessa ja omata rauhan. Mitä Hän oikeastaan tällä tarkoitti? Uskon että Hän tarkoitti sitä että me, Hänen omansa valitsemme mielellisen sijaintimme. Olemme kyllä maailmassa, mutta se ei ole kotimme, kotimme on taivaallisissa istumassa yhdessä Jeesuksen kanssa, ja siihen haluamme mielellisesti asettua. (Ef 2:6) Olen Hänen kanssaan henkivaltojen, vihollisen voimien yläpuolella ja näen uskoni kautta jo sen voiton, jonka kerran tulen kokemuksessani omistamaan.
Aika ajoin voin tuntea ahdistusta maailman tilanteen johdosta, mutta silloin on aika tarkistaa mielellinen kotini. Olen kyllä fyysisesti maailmassa, mutta mielellisesti olen istumassa Jeesuksen kanssa taivaallisissa.
Kun Jeesus sanoo: ”Olkaa rohkeat” tai niin kuin vanhempi raamatunkäännös sanoo: ”Olkaa turvallisella mielellä. ” se on käsky, tai oikeastaan tarjous ja kehotus. Sitä rohkeutta tai turvallisuutta ei voi kaivaa omista voimavaroista, se tulee Häneltä, Hänhän on Rauhan Ruhtinas ja rauhan lahjoittaja. Me olemme sen vastaanottajia, mitä Hän tarjoaa.
Aiemmin Johanneksen evankeliumissa Jeesus lupasi antaa rauhansa opetuslapsilleen (Joh 14:27) Hän sanoi ensin ”jättävänsä” rauhan, sitten Hän lisää vielä antavansa sen seuraajilleen. Se mitä uskoisin sen tarkoittavan, on se että Hän ensin tarjoaa, jättämällä rauhan poimittavaksi, mutta sitten Hän on myös aktiivinen rauhan antaja, tuoden sen evankeliuminsa kautta selvästi esille, meidän nenämme eteen. Tuon jakeen lopussa Hän vielä antaa rauhan omistamisen seurauksen ja lupauksen. Sydämen ei tarvitse olla levoton, eikä pelokas!
Mielellinen kotimme on ylhäällä, siellä missä Kristus on, istuen Isän oikealla puolella, siellä mekin olemme mielellisesti uskomme kautta, omaten rauhan ja turvallisuuden tunteen.
Siunattua Päivää! Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: