Kirouksesta siunaukseksi

Roomaliskirjeessä Paavali vakuuttaa, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa. (Rm 8:28) Uskoakseni tässä meille on hyvä mietiskelyn aihe.
Varsinkin nuorena ihminen voi dramaattisesti uskoa, että elämä on kokonaan pilalla tai ohi, jos jotakin ikävää tapahtuu. Tyttö- tai poikaystävä hylkää tai saan jonkun pysyvän sairauden. Syitä on varmasti monia. Varsinkin nuoren ihmisen on vaikea nähdä, että jostakin kiroukselta näyttävästä asiasta voisi seurata mitään hyvää. Se johtuu siitä että hänellä ei ole pitempää perspektiiviä elämään. Koko elämä on sidottu omiin haaveisiin ja niiden täyttymyksiin. Jos haave avioliiton solmimisesta juuri määrätyn henkilön kanssa tuhoutuu, niin epätoivo mustamaalaa koko tulevaisuuden tai jokin pitkäaikainen sairaus tuhoaa täydellisen terveyteni. Ikävä kyllä tämänkaltaiset asia ovat ajaneet joitakin nuoria itsemurhaan tai syvälle masennukseen.
Itse asiassa Jumalan suunnitelma meidän elämässämme on juuri päinvastainen. Koska ihmisen sielun menestys on tosiasiassa täysin riippuvainen hänen Jumala-suhteestaan. Voi olla jopa niin, että kun ihminen luulee, että hänellä menee hyvin, niin juuri se voi olla hänen elämänsä kirous, koska silloin ihminen ei tule ajatelleeksi Jumalaa, ja ilman Jumalaa ihminen on aina hukassa ja päämääränä ei ole onni, vaan onnettomuus. Siksi Jumala sallii onnettomuuksia, että etsisimme Häntä, joka voi muuttaa kiroukset tosi siunauksiksi. Jos olen kaikenaikaa terveenä ja menestyn, niin silloin en tule ajatelleeksi Jumalaa, jossa oikea ja tosi siunaukseni asuu.
Jodin kirja Raamatussa on ollut minulle henkilökohtaisest hyvin opettavainen, siinähän kerrotaan Jobia kohtaavista onnettomuuksista ja myös sen jälkeen tulevasta siunauksesta. Voimmekin kysyä oikeutetusti: ”Olisiko Jumala voinut siunata Jobia, ilman että hän kohtasi vaikeutensa?” Uskoakseni vastauksemme on: ”Jumala ei olisi voinut siunata Jobia ilman vaikeuksia.”
Jos kykenemme omassa elämässämme soveltamaan, sitä mitä olemme oppineet Jobista, niin uskoakseni olemme ymmärtäneet jotakin todella merkittävää ja joka auttaa meitä kohtaamaan elämän vastoinkäymisiä. Kykenemme kurkistamaan näkymättömän verhon tuolle puolelle, sinne jossa Jumala käy neuvonpitoaan enkeleidensä kanssa, antaen niille ohjeita, kuinka käsitellä meitä ihmisiä. Enkelit ovat palvelevia henkiä, lähetetty palvelemaan niitä, jotka saavat pelastuksen periä.
Nyt käsillä oleva Koronavirus näyttää koko maailmaa kohtaavalta kiroukselta, mutta siitä olen varma, että Jumala tulee kääntämään sen siunaukseksi niille, jotka rakastavat Häntä. On itseasiassa jännittävää nähdä, kuinka Hän sen tekee.
Siunattua viikkoa kaikille. Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: