Herran kosketus

Muistaakseni olen joskus kuullut tarinan miehestä, jonka toivoi että mihin vain hän koskisi, niin se muuttuisi kullaksi. Miehen toive toteutui, mutta sitten hän huomasi sen tuovan valtavan kirouksen hänen elämäänsä. Hän ei voinut koskea mihinkään sen muuttumatta kullaksi. Voimme vain kuvitella sen tuomaa kirousta. No tietenkin tuo on vain tarina, jolla ei ole totuuspohjaa, mutta kyllä se mielestäni jotakin opettaa. Ainakin sen että ihminen voi ahneudessaan ja typeryydessään toivoa asioita, jotka eivät ole hänelle hyväksi, vaikka hän niin kuvitteleekin.
Mutta on hienoa ajatella, että Herra aina antaa meille, lapsilleen asioita, jotka koituvat meidän lopulliseksi parhaaksi, vaikka ne aluksi tuntuisivatkin pahalta. Joosef oli yksi sellainen henkilö Raamatussa. Hänen tarinansa kerrotaan ensimmäisessä Mooseksen kirjassa. Hän oli isänsä suosikkilapsi, ja hänen veljensä vihasivat häntä sen tähden. Jumala salli veljien pahoinpidellä hänet ja myydä Joosefin orjaksi. Sitten monien vaiheiden jälkeen hän päätyi mahtavan valtion, Egyptin kakkosmieheksi. Se mitä hän ensin koki ei ennakoinut hyvää tulevaisuutta, mutta oli välttämätöntä että Joosef kävi tämän kovan koulun läpi, että osaisi hallita oikealla tavalla Egyptiä ja mikä mahtavinta valmistaa veljilleen ja heidän perheilleen toimeentulon ja hyvät oltavat silloin kun muualla oli kova nälänhätä.
Kun sallimme Jumalan todella koskettaa meitä syvältä, ja toivotamme Hänen metodinsa elämässämme tervetulleeksi, niin Hänen kosketuksensa muuttaa kaikki meille, ei kullaksi, vaan siitä tulee jotakin vielä paljon parempaa. Hän muuttaa minut Itsensä kaltaiseksi. Jumalan kosketus on sitä, että Kristus tulee eri osa-alueille elämässäni. Toivotan Hänet tervetulleeksi ystävyys-suhteisiini, avioliittooni, perhe-elämääni jne. Hän saa kaikki muuttumaan parhaaksi minulle ja niille joiden kanssa olen tekemisessä. Mutta muistetaan se, että se voi alkaa kivuliaasti, mutta lopulta se on kultaa paljon arvokkaampaa.
Muutos alkaa minusta, minuun tulee Kristuksen luonnetta. Paavali sanoo tästä: 2Kor 3:18 ”… me kaikki, peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaiseksi…..” Ja sitten 2Kor 2:15 ”… me olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle sekä pelastuvien, että kadotukseen joutuvien joukossa…. ” Tämä on mahtavaa muutosta minussa, mutta se on myös ympärilläni oleville ihmisille. Eräille se on kuoleman haju kuolemaksi, mutta toisille se on elämän tuoksu elämäksi. ”Kuka on tälläiseen kelvollinen” Kysyy Paavali lopuksi. Voimme vastata: Se joka sallii Jumalan koskettaa häntä syvältä!
Jumalan kosketus muuttaa minua, se on parasta mitä minulle voi tapahtua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: