Haaveeni.

Kukaan ei kiellä haaveilemasta, sanotaan. Niin, voimme haaveilla asioista, jotka nyt tässä hetkessä näyttävät saavuttamattomilta.

Vaikka fyysisesti olemme rajoitettuja esimerkiksi sairasvuoteella tai jonkun muun asian sitomia, voimme kuitenkin mielikuvituksessa mennä paikkoihin, omistaa asioita tai olla jossakin asemassa, jota haaveilemme.

Kun olin pikkupoika haaveilin hevosesta, koska isäni oli sodan aikana ollut taistelulähetti ja hänellä oli hevonen käytössään siinä tehtävässä. Isäni kertoi minulle tuosta hevosesta, sen nimi oli Dido. Muistan kuinka aloin haaveilla hevosesta itselleni ja kuinka saisin siihen ainutlaatuisen yhteyden niinkuin isälläni oli ollut Didon kanssa. No ikävä kyllä en koskaan ole saanut kokea haaveeni täyttymystä, ja sen haaveen jälkeen minulla on ollut monia muita haaveita, joista jotkut ovat täyttyneet, mutta useimmat eivät.

Nyt kun olen tullut uskoon ja oppinut tuntemaan Jumalaa ja Hänen ”maailmaansa” niin olen oppinut haaveilemaan asioista hengellisessä maailmassa. Pääasiallinen haaveeni nyt on oppia tuntemaan Jumalaa ja Hänen suunnitelmaansa, haaveilen Hänen mielensä tuntemisesta ja niiden salaisuuksien ymmärtämisestä, joilla Hän seurakuntaansa ohjaa ja miten Hänen suunnitelmansa toteutuu yksilöihmisen elämässä. Nämä ovat ihmeellisiä asioita, joita on täysin mahdoton ymmärtää, jollei Jumala itse niitä minulle opeta. Mutta vaikka en nyt monia asioita ymmärrä, niin minun ei tarvitse luopua toivosta eikä vähentää haaveeni suuruutta. Jumala itse on antanut Raamatussa lupauksia ja jos haaveeni on nojautunut noihin lupauksiin, niin voin luottaa siihen että haaveeni toteutuu. Joka päivä kasvan Jumalan mielen ja suunnitelman ymmärtämisessä, haaveeni täytty pikkuhiljaa, kun elän Herrani kanssa. Ja sitten viimein kun tapaan Hänet, niin silloin ymmärrän täydellisesti, se on luvattu minulle Sanassa. Tähän liittyy toinen suuri haaveeni, nimittäin se että pääsen taivaaseen ja tapaan Luojani ja Lunastajani, saan katsella Häntä kavoista kasvoihin ja haaveeni täydellisestä onnen ja autuuden tilasta on totta! Tämänkin haaveen täyttymisestä ei ole epäselvyyttä, sen haaveen täyttymyksen takaaja on itse Jumala!

Ei anneta minkään kahlita tai himmentää hengellisiä haaveitamme, joiden takaaja on Jumala itse Raamatun kautta. Jumala ei kadu armolahjojaan, eikä kutsuaan. Jos Hän on sinut kutsunut lapsekseen, silloin olet myös kaikkien Hänen lupaustensa perillinen, voit vapaasti haaveilla niistä, sillä eräänä päivänä ne kaikki ovat totta sinulle.

Siunauksin Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: