Lahja ja lahjan antaja

Joulu on lahjojen antamisen ja saamisen aikaa. Yleensä ottaen monet meistä ottavat mielellään vastaan lahjoja, ja varmaan moni myös antaa niitä. Lahjoihin liittyy sanoma arvostuksesta ja rakkaudesta. Kun lahjan saaja iloitsee lahjasta, niin lahjan antajakin iloitsee, ilo on molemminpuolista.

Suurin lahja kuitenkin tulee kaikkein suurimmalta Rakkaudelta, Jumalalta ja sen tuottama ilo on, ei vain hetkellistä, vaan jatkuvaa, mitä enemmän lahjaa tutkimme, sitä enemmän ymmärrämme sen arvoa. Puhumme tietenkin pelastuksen lahjasta, joka on Jeesuksessa. Hän on tuo Jumalan suunnattoman rakkauden lahja meille. Tätä lahjaa ei saa kieltäytyä vastaanottamasta.

Usein lahjan taakse piiloutuu jokin motiivi. Jumalan lahjan taakse piiloutuu yhteyden kaipuun motiivi. Hän haluaa yhteyttä lahjan saajan kanssa. Kun Rakkaus antaa tämän suurenmoisen pelastuksen lahjan, niin se sisältää halun vilpittömään yhteyteen. Rakkaus on luonteeltaan sellaista, ettei se viihdy yksin. Kun ihminen vastaanottaa Jumalan rakkauden lahjan, Jeesuksen elämäänsä, niin yhteys syntyy, koska synnin erottava seinä poistetaan ihmisen ja Jumalan väliltä. Jatkuva ja syvenevä rakkauden lahjan tunteminen vahvistaa kanssakäymistä.

Tätä suurenmoista lahjaa saamme tutkia läpi maallisen elämämme ajan ja mitä syvemmälle pääsemme sen tuntemisessa, sitä tyytyväisempiä olemme lahjaamme!

Siunattua Joulun aikaa!

Jos haluat keskustella lahjastamme ja lahjan antajasta kanssani, niin kirjottele minulle.

Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: