Jano

Raamatussa muutamassa paikassa mainitaan jano, joka ei ole vain ruumiin tarvitsemaa nesteen janoa, vaan janoa jota ihmisen sielu kokee.
Luonnollinen jano on indikaattori, jossa tarve nesteelle ilmaistaan, se on erittäin tärkeä ruumiin toimintoja ajatellen. Ilman nestettä ruumis kuivuu ja kaikenlaiset komplikaatiot seuraavat. Vanhuksilla joskus janon tunne häviää, ja sitä myötä nestehukka valtaa ruumiin. Minun äidilleni kävi juuri näin, hän ei muistanut juoda ja se vaikutti hänen mieleensä ja hän alkoi kuvitella asioita, joita ei ollut tapahtunut ja toisaalta asiat jotka olivat tapahtuneet, hän ei muistanut. Hänet siirrettiin sairaalaan ja kun hänelle annettiin suonensisäisesti nestettä, niin hänen mielensä toimi jälleen normaalisti.
Voisiko se olla myös hengellisesti totta? Jumalan lapsi, normaalisti tulee janoiseksi sille vedelle, jota Jeesus antaa. Mutta, jos hän ei tyydytä janon tunnetta juomalla siitä lähteestä, joka Jeesus on, niin pikkuhiljaa janon tunne häviää, ja silloin epätodet asiat tulevat hänelle tärkeiksi, ja hallitseviksi. Hengellinen todellisuus hämärtyy ja valhemaailmassa olevat asiat tulevat käyttäytymisnormeiksi. Jeesus sanoo sielunvihollista valehtelijaksi ja valheen isäksi. Kaikki valheet siis jollain tavalla kumpuavat paholaiselta. Sitä varten meidän on juotava jatkuvasti totuuden lähteestä, estääksemme valhetta määrittelemästä elämäämme.
Kun Jeesus tarjoaa juotavaa iankaikkisesta elämän lähteestä, niin ollaan valmiita juomaan! Pienikin janon tunne Jumalan Sanalle, Jeesuksen läsnäololle on indikaattori. Se sanoo: ”Hei Jumalan lapsi, nyt on aika avata Raamattu, nyt on aika puhua Herran kanssa, nyt on aika seurakuntayhteydelle.”
Jeesus sanoo: ”Jos joku janoaa, tulkoon minun tyköni ja juokoon” Joh 7:37. ”Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.” Ilm 21:6
Siunattua viikkoa Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: