Ristin ottaminen

Yleensä risti yhdistetään kuolemaan, joka on ihan oikeutettua, kuolihan Jeesus juuri ristillä, mutta ristillä on myös toinen puoli, kuoleman lisäksi, nimittäin ylösnousemus ja uusi elämä, ja sillä on valtavan hieno rooli kristityn elämässä. Nimittäin kuolema on edellytys uudelle elämälle. Jeesus laittoi ristin kantamisen ehdoksi sille, että voi olla Hänen opetuslapsensa.
Mutta mitähän tuo Herran lause mahtaa meille tänään merkitä?
Uskon sen tarkoittavan sitä, että vanhan ihmisemme täytyy kuolla ja uuden ihmisen täytyy syntyä ja olla halukas oppimaan, sitä mitä Herra haluaa opettaa. Molemmat, sekä kuoleminen että uusi luomus on tuossa Jeesuksen lauseessa läsnä. Vanha ihminen, ”syntinen minä” ei voi olla kuuliainen Herralle, koska se on läpeensä syntinen ja sen tähden sen täytyy kuolla. ”Uusi minä” puolestaan on Jumalan Hengestä syntynyt ja halukas kasvaessaan oppimaan sen mitä Jeesus haluaa oppilaalleen opettaa. Tätä ristiä haluamme kantaa läpi elämämme, siksi että vanha ihmisemme ei saisi häiritä uuden elämää ja uusi ihminen saisi vahvistua ja identifioitua Jeesukseen. Ristin kantaminen ei ole raskasta raatamista, vaan se on uuden ihmisen vapautumista elämään innostavaa ja jännittävää elämää yhdessä Herran kanssa, oppaanaan Jumalan Pyhä Henki.
Jumalalla on rajattomasti opetettavaa, ja uudella luonnolla on rajattomasti kapasiteettia oppia, siksi elämä voi olla joka päivä suuri seikkailu. Tänäänkin voin odottaa oppivani Suurenmoiselta Jumalalta jotakin, joka valaisee Hänen ihmeellisyyttään ja Hänen suunnitelmaansa tehdä minusta enemmän Hänen kaltaisensa. Olenhan uusi luomus, joka on luotu Luojansa kuvan mukaan.
Ristin ottaminen ja kantaminen on parasta mitä uudestisyntynyt ihminen voi tehdä. Kukapa haluaisi olla väsähtänyt, väljähtynyt ja passiivinen, kun Jumala kutsuu meitä jännittävään elämään, olemme Hänen agenttinaan tässä Hänelle vihamielisessä maailmassa. Ollaan siis herkkiä sille mitä Hän haluaa meille opettaa.
Olemme Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa, kutsumassa ihmisiä Hänen Valtakuntaansa, mukaan tähän Katoamattomaan iankaikkiseen valtakuntaan, jonka kiistämätön Kuningas on Jeesus Kristus.
Siunattua viikkoa. Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: