Mitä hullua!

Jeesus sanoo: ”Joka tahtoo tallentaa elämänsä itselleen, hän kadottaa sen, mutta joka sen kadottaa, pelastaa sen.” ( Lk 17:33)

Ihmisen ero Jumalasta on tehnyt ihmisestä itsekkään. Aadam ja Eeva langettuaan syntiin menettivät kaikkein arvokkaimman suhteensa, suhteen elämän antajaan ja ylläpitäjään. Ihminen menetti tärkeän näkökulman ja kietoutui vain itseensä. Nyt hän elää vain itselleen ja siten menettää hyvin paljon. Jos ajattelen vain sitä mitä minä tarvitsen, tai mikä on minulle parasta, niin silloin elämälläni on vain hyvin kapea tarkoitus, elän vain itselleni.

Jumala osoitti itse omalla elämän mallillaan merkityksellisen elämän arvon, Hän tuli ihmiseksi, syntyi vain antaakseen elämänsä ihmisten edestä, jopa niiden edestä, jotka eivät Häntä hyväksy. Paavali kirjeessään roomalaisille sanoo että me tulimme sovitetuksi Jumalan kanssa silloin, kun olimme Hänen vihollisiaan. Tuo hämmästyttävä uhrautuminen antoi Jeesuksen elämälle mitä suurimman tarkoituksen. Hänen uhrautumisensa kautta jokainen ihminen voi päästä elämään sisälle, elämään, joka on laadultaan täydellistä ja kestoltaan iankaikkista.

On Joulun aika, juhlimme Jeesuksen syntymää ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia sitä, kuin kutsua Hänet mukaan omiin syntymäpäiväjuhliinsa sinun sydämeesi. Kadota elämäsi nyt, kadota se Jumalan käsiin, silloin olet tehnyt parhaan sijoituksen elämälläsi. Et enää elä suppeassa oman elämäsi ympyrässä, vaan elämälläsi on suurempi tarkoitus, elät Jumalalle ja sitä kautta monet ihmiset ympärilläsi voivat laillasi kadottaessaan löytää elämänsä!

Siunatua joulua. Juha Haatanen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: