Mielipiteet.

Elämme maailmassa, jossa on ylitarjontaa mielipiteistä. Mihin tahansa saat mielipiteen, kunhan vain pyydät, ja vaikka et pyytäisikään, niin sinulle kyllä tarjotaan mielipiteitä, siitä kuinka sinun tulisi kyseisen asian kanssa toimia.

Olen monesti ihmetellyt sitä, kuinka politiikassa jaetaan mielipiteitä runsaasti ja aina se mielipide, jota tarjotaan on tietenkin paras! Kuinka ihmeessä poliitikkomme selviytyvät siitä tulvasta, joita ihmiset mielipiteineen tarjoaa heille? Silloin kun on vaikeita asioita päätettävänä, ja jotka ovat hyvin merkityksellisiä ihmisille, joita päätökset koskevat, silloin poliitikot kysyvät asiantuntijoilta neuvoa. Mutta kysymykseni silti on: ”Kuinka kummassa te osaatte päättää mikä mielipide on oikea?” Ihmisillä kun niin usein on ”oma lehmä ojassa.” Jokainen vetää omaan suuntaansa, miten mielipiteen ehdottaja hyötyisi eniten. Miten silloin osaa tehdä oikean päätöksen?

Viime aikoina on paljon keskusteltu siitä, miten korona-virus ongelma tulisi Suomessa hoitaa. Monilla kun tuntuu olevan hyvä mielipide asiasta. Hallitus on tehnyt paljon päätöksiä, jotka pohjautuvat mielipiteille siitä, miten asia olisi hoidettava. He ovat tehneet päätöksiä varmasti parhaan ymmärryksensä mukaan ja ovat kuunnelleet asiantuntijoita, tehdäkseen oikeita ratkaisuja. Ymmärrän heidän vaikeutensa päätöksenteossa ja kukapa tietää olisiko joku muu osannut tehdä parempia päätöksiä. Hekin kun ovat vain ihmisiä ja erehtyviä sellaisia.

Me kaikki joudumme tekemää elämässämme tärkeitä päätöksiä, jotkin niistä ovat hyvinkin tärkeitä. Jotkut terveyttämme koskevat päätökset koskevat sitä, miten huolehdimme ravinnostamme ja liikunnasta. Näihin päätöksiin tarvitsemme hyviä mielipiteitä, siksi haluamme asiantuntijoiden mielipiteitä niistä, ja hyvä niin. Tässä nykyisessä ajassa, kun on hyvin helppo kysyä mielipidettä terveysasioissa vaikka internetin kautta. Kuuntelemme mielellämme ihmisiä, jotka ovat tutkineet terveyttämme koskevia asioita, ja ovat asiantuntijoita, haluammehan elää terveellisesti ja kauan.

Mutta kaikkein tärkeimmät päätökset teemme hengellisellä alueella elämässämme. Mitä ajattelen elämästäni, Jumalasta ja kysymykseni usein koskee kuoleman jälkeistä elämää, onko Jumala olemassa ja onko kuoleman jälkeistä elämää olemassa? Näihin kysymyksiin tarvitsemme ennenkaikkea oikeita mielipiteitä, että osaisimme tuossa kaikkein tärkeimmässä asiassa tehdä oikean päätöksen.

Jostain kummasta syystä mielipiteen vaihtoa on hyvin vähä tältä alueelta ihmisen elämää koskien. Jotenkin keskustelu hengellisistä asioista on vältelty paljon – vaikka jos ajatelemme oikein – sehän tulisi olla kaikkein tärkein keskustelun alue, onhan kysymyksessä se mitä minulle tapahtuu kuolemani jälkeen? Jos on taivas ja absoluuttinen onni, niin on myös helvetti, kadotus, jossa tuska ei koskaan lakkaa. Yleensä ihminen, joka puhuu näistä asioista leimataan kummalliseksi ja ihmiseksi, joka vain pelottelee muita. Mutta ajatellaanpa järkevästi! Jokainen kuolee joskus, sitten ihminen tulee Jumalan eteen, ja joutuu vastaamaan toiminnastaan maan päällä. Jumala on antanut meille mielipiteensä siitä miten meidän tulisi elää, ja tämän suuren ongelman hoitaa. Hän on todellinen asiantuntija tässä asiassa, Hän on luonut ihmisen tarkoituksenaan elää yhdessä omaksi kuvaksi luomansa ihmisen kanssa. Mutta onnettomuudeksemme me emme kuuntele Hänen mielipidettään ja vetäydymme kauemmaksi Hänestä. Mutta onneksi kuitenkaan kaikki eivät käyttäydy näin. Jotkut meistä ihmisistä on kysyneet vakavasti Jumalan mielipidettä, ja ovat saaneet vastauksen ja sitten tehneet oikean päätöksen. Oikea päätöshän on ottaa Jumala vakavasti, kuulla Häneltä miten ihminen voi kokea yhteyden Jumalan kanssa ja kokea oikean päätöksensä tuoman helpotuksen ja varmuuden. Jumalan mielipiteen kautta hän kuulee, että elämä on oikeilla uomilla ja että kuoleman jälkeen on hyvä kohtaaminen Jumalan kanssa, se on täydellinen tyytyväisyys ja onni, koska ihmiselle on annettu täydellinen välimies, Jeesus Kristus.

Jumala tarjoaa mielipidettään Poikansa, Jeesuksen kautta, Hän sanoo: ”Olen antanut Poikani Jeesuksen sovinnon tuottajaksi ihmisen ja Jumalan välille.” Hän purki synnin tuottaman väliseinän, Hän toi Jumalan rakkauden käytännölliselle tasolle, vastaanotettavaksi uskon kautta. Uskonnot esittävät omia mielipiteitään, mutta minkään uskonnon sanoma ei ole evankeliumin vertainen. Voitko kuvitella mitään suurempaa ja mahtavampaa sanomaa, kuin mikä evankeliumissa on? Kaikki synnit on sovitettu, kenenkään ei tarvitse kärsiä kadotuksessa syntiensä tuottamaa rangaistusta, Jeesus on sovittanut kaikki! On suuri typeryys mennä kadotukseen vain ylpeyden tähden ja kieltäytyä Jumalan armon lahjasta. Kaikki on käden ulottuvilla. Ihmisen ei tarvitse muuta, kuin pyytää syntejänsä anteeksi ja uskoa että Jumalan Poika, Jeesus on hänen Pelastajansa. Niin yksinkertaista se on! Tämä on se mielipide, joka Jumalalla on meitä varten, että osaisimme tehdä oikean päätöksen.

Juha Haatanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: